Twee grafisch ontwerpers

Wat betreft ontwerp zit het in Breda wel goed. Voor twee Bredase ontwerpers – en niet de minste – heb ik teksten geschreven. Ook een profiel: zelfde aanbod, andere tekst.

rewrap_1

Yurr: verhalend

Kenmerkend voor Yurr is dat zijn ontwerpen een verhaal vertellen. Als je zijn portfolio bekijkt, is dat de rode draad. Zo krijgt een duurzaam hoesje voor gadgets een minimale verpakking. Gerecycled karton waaruit de tekst gestanst is. Geen drukwerk, dus geen inkt nodig.

YURR is een ontwerper die lijn brengt. Dus ik heb een verhaal voor hem geschreven. Dat heb ik gebruikt om een duidelijke boodschap over te brengen. Over waarom hij werkt zoals hij werkt. En over hoe hij een opdracht aanpakt.

Intro van Yurr’s profiel

Ze droeg een topje met blauwe strepen. Verticaal, matrozen­blauw. Zie ik een schip, dan denk ik aan onze eerste dagen samen. En als ze kleren draagt in dezelfde kleur, dan voel ik de verliefdheid van het eerste moment. Ik maak je werk visueel, geef je een ontwerp dat spreekt. Lees verder.

bela-klokkenluider

Béla: fantasievol

Samenwerken met Béla is een feest van ideeën. Hij lepelt moeiteloos verrassende associaties op en maakt gedachtesprongen die je onmogelijk aan kunt zien komen. Waar het ook over gaat, Béla huppelt door het onderwerp om tot een pakkend concept te komen. Dat is de basis voor kenmerkende beelden.

Voor het schrijven van zijn profiel en webteksten had ik geen uitgebreide briefing nodig. Belá is een voormalig collega (en tegenwoordig vennoot).

Intro van Béla’s profiel

Ontmoet een ontwerper die bloedserieus speelt, een geboren fantast met de toewijding van een kind. Béla Zsigmond past zijn talent als beeldmaker breed toe. Zijn werk blijft kenmerkend – vorm ontstaat steeds vanuit een fascinerend idee.