Onestein

Bedrijfssoftware is niet het makkelijkste onderwerp om over te schrijven. De mensen die het maken, zitten diep in de materie en vertellen graag uitgebreid over hoe alles werkt. Potentiële klanten willen vooral horen hoe het in hoofdlijnen werkt en wat het oplevert. En toekomstige gebruikers zijn hoofdzakelijk geïnteresseerd in de gebruikersinterface. Als tekstschrijver sta ik tussen die partijen, tekstmediator zou een betere functie-omschrijving zijn.

Voor Onestein heb ik die rol van mediator op me genomen. Het bedrijf, gespecialiseerd in het opensource systeem Odoo, werkt al geruime tijd voor een handvol opdrachtgevers. Met een sterk dienstenpakket zijn ze klaar om te groeien. Ze willen flink de markt op en dat begint met een goede website.

Ik heb acht specialisten geïnterviewd die heel goed weten waar ze mee bezig zijn. Over opensource, Odoo, industriële software en apps. Over bedrijfsprocessen, business-intelligence en project assurance. Veel informatie die – na een proces van bezinken, zeven en filteren – uiteindelijk terecht is gekomen op de nieuwe website van Onestein.

Bij zo’n klus is schrijven maar een beperkt deel van mijn werk. Het gaat vooral om het maken van de vertaalslag van inhoudelijke expertise naar commerciële boodschap. En – ook belangrijk – zorgen dat alle betrokkenen achter het eindresultaat staan.

De website van Onestein blijft in beweging en niet alles komt uit mijn pen. Voor een goed beeld van mijn werk, verwijs ik je naar de volgende pagina’s: