Over

Ik ben Paul Stekelenburg, freelance tekstschrijver en webtekstspecialist.

Liefhebber

In het laatste jaar van de basisschool las ik boeken van Heere Heeresma, Remco Campert en Jan Wolkers. Inhoudelijk kon ik de verhalen niet altijd volgen. Zo kwam ik er tien jaar later pas achter dat Liesje in Luiletterland – destijds een van mijn favoriete boeken – over andere schrijvers ging. Maar ik genoot van de taal en ik pikte een hoop op.

Tekstschrijver

Met woorden kun je sfeer scheppen, emoties losmaken, ideeën overbrengen… Vond ik interessant, dus koos ik voor de studie communicatie (die tussen mensen). Daarna ging ik aan de slag bij de VPRO, afdeling digitaal. Later bij een Bredaas reclamebureau. In 2006 vestigde ik me als freelancer.

Specialist

Bij de VPRO bedacht ik en schreef ik voor websites van radioprogramma’s. Bij het reclamebureau werkte ik aan complete communicatietrajecten – inclusief websites. Toen ik in 2006 als freelancer startte, wilde ik me richten op wat ik het leukst vond. Dat is schrijven voor internet, het medium in volle bloei. En als je dat goed wilt (blijven) doen, word je vanzelf een specialist.

En verder

Toen ik voor mezelf begon, waren webteksten vaak nog een ondergeschoven kindje. Ik stond in de woestijn en riep: teksten zijn juist het belangrijkst! Want de tekst alleen bepaalde de vindbaarheid. En verder stond er eigenlijk niet veel op een website. We zijn nu 10 jaar verder, tekst en beeld staan op gelijke voet. Vaak werk ik samen met vakmensen die mij aanvullen – ontwerpers, fotografen, developers…

Skillset

Laat me schrijven, researchen, interviewen en concepten. Ben thuis in on-site SEO, HTML en bootstrap. Ik werk geregeld met WordPress en Drupal, kan prima uit de voeten met andere systemen.

[instagram-feed]