Alles begint met intentie

Alles begint met intentie

Alles kan duurzamer. Ook schrijven. Duurzaam schrijven begint voor je begint met schrijven. Vér voor je begint met schrijven, nog voor je bedenkt waarover je wilt schrijven. Het zit ’em in de intentie. Het moet duurzaam beginnen. 

Intentie kan donker zijn. Liegen bijvoorbeeld: je kunt schrijven om mensen te overtuigen van dingen die niet waar zijn. En zulke leugens kunnen goudmijntjes zijn. Maar duurzaam is dat niet.

Want leugens komen altijd uit. Je weet dat je vroeg of laat aan de beurt bent. Dan brokkelt alles af wat je hebt opgebouwd tot alleen de leugen overblijft. En die leugen blijft aan je plakken als kauwgom in je haar. De schaar moet in je leven. Je moet alles wegknippen waar de leugen aan kleeft. Alles en iedereen achterlaten. Verhuizen naar een primitief land waar kauwgom niet bestaat. Moeilijk, maar het is de enige oplossing.

Intentie kan schoon zijn. Je kunt schrijven om mensen vooruit te helpen. Door te informeren en vermaken bijvoorbeeld. Je teksten zijn een kado voor de wereld. Vertrouwd, harmonieus, behaaglijk. Daar kun je een mooie toekomst op bouwen.

Wil je duurzaam? Of wil je kauwgom in je haar?